KOMPRESÖRLER
Kompresör pnömatik çalışma sistemiyle ve basınçlı havanın gerekli olduğu ortamlarda hava desteği sağlamak amacı ile çalışan motorlu makinedir. Havalı el aletleri için tıpkı elektrik şebekesi gibi ayrılmaz bir parçadır.
Çalışma şekline göre kompresör çeşitleri aşağıdaki gibidir:
- Pistonlu Kompresörler
- Vidalı Kompresörler
- Merkezkaç Kompresör
- Eksenel Akımlı Kompresör
- Jet Kompresör
- Hidrolik Kompresör
- Gaz ve Buhar Kompresörü
- Dönel Pozitif Yer Değiştirmeli Kompresör
JENERATÖRLER
Jeneratör; kimyasal enerjiyi (motorin, benzin vb.) ısı enerjisine, ısı enerjisini mekanik enerjiye, mekanik enerjiyi de elektrik enerjisine çeviren elektro-mekanik sistemler topluluğudur.
Jeneratörlerin kullanım alanları ise; makine sanayi, inşaat sektörü, kamu kuruluşları, evler, apartmanlar, endüstri, çeşitli iş yerleridir. İhtiyaca göre taşınabilir ya da sabit olarak tasarlanmaktadır.
Hangi jeneratörü kullanacağınızı belirleyebilmek için öncelikle jeneratör ile beslenecek tesisata bağlı cihazların güç oranları watt cinsinden belirlenmelidir. Devreye gireceği ilk anda ihtiyaç duyulacak güç ile sürekli çalışma sırasında gerekli gücün farklı olacağı, göz önünde bulundurulması gereken bir başka unsurdur.
Yine de bilinmelidir ki jeneratör seçimi profesyonel testler ve hesaplamalar gerektirir. Uzay Teknik ekibi doğru ürün seçimi için yardımcı olacaktır.
SÜPÜRGELER
Sanayi tipi süpürgeler, endüstriyel alanların temizliğinde tercih edilmektedir. Yüksek kalite standartlarına sahip ve uzun süreli kullanım için tasarlanmış makinelerdir. Islak ve kuru vakum niteliklerine sahip olabildikleri gibi monofaze elektirik ile kullanılabilirler.
Süpürge seçerken genellikle 3 motorlu ürünler tercih edilir. Çelik kazan kullanılması, uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.
Islak vakum ile zemindeki suyu vakumlayabilir, koltuktaki ıslaklığı çekebilirsiniz. Kuru emiş özelliği ise toz vakumlama özelliğidir. Toz çekilirken bez filtre takılı olmalıdır. Vakumlama esnasında tozlar kazanda birikecek ve bez filtre ise tozun motora kaçmasını önleyecektir.
Üç motorlu ürünlerde açma/kapama tuşlarının bir sırası yoktur. İstenilen sırayla başlatma yapılabilir.
YIKAMA MAKİNELERİ
Basınçlı yıkama makinaları ve zemin yıkama makinaları olarak iki grupta inceleyebileceğimiz bu ürünleri portföyümüzde bulabilirsiniz.
Basınçlı yıkama makinesi, bir pompaya güç sağlamak için benzin veya elektrik motoru kullanan özel bir makinedir. Kova ya da standart hortuma göre daha az su ile daha verimli temizlik yapmanızı sağlar.
Zemin yıkama makinelerinin ise binicili ya da binicisiz modelleri bulunmakla birlikte genellikle taban kısmında fırçalamak ve kirli suyu vakumlamak amacıyla iki aparat bulunur. Zeminlerin büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değişkenlik göstermekte olan bu makineler, tozdan ayak izine, çamurdan lekelere varana kadar pek çok alanı temizlemeye yardımcı olur. Doğru ürün seçimi için temizlenecek alanın büyüklüğü çok önemlidir.
TESTERELER
Tezgah tipi testereler ahşap, metal ya da plastik gibi malzemelerin boylarını, genişlik ve kalınlıklarını istenilen ölçüde kesmek için kullanılan makinelerdir.
Piyasada en çok şerit tipi testereler ile profil kesme (kafa koparma) makineleri kullanılmaktadır.